No Telefon Penting Di Klang. Wajib Simpan Untuk Kecemasan!

No Telefon Penting Di Klang. Wajib Simpan Untuk Kecemasan!

Assalamualaikum. Pernah tak kita rosakkan telefon. Atau hilang telefon. 



no telefon penting di klang

Lepas tu habis hilang

Hilang apa?

Hilang akal ke. Itu betul. Lagi penting, hilang no telefon

Nombor nombor yang kita selalu pakai

Dan sangat berguna kemudian hari

Mesti pernah kan

Mama pun sama

Dah berapa kali jadi macam tu, jadi elok kita buat sesuatu

Sebelum berlaku lagi kan. Barulah bijak

Mama ni duduk Klang, jadi penting

Untuk simpan nombor di bawah

Kemungkinan

Orang Klang lain pun boleh dapat manfaat. Mama kongsi no ni dalam blog. No telefon penting kawasan Klang




Lain kali kalau hp hilang atau rosak

Boleh cek sini saja. Kan senang


No Telefon Penting Daerah Klang

1. Hospital Tengku Ampuan Rahimah

Jalan Langat, 41200 Klang, Selangor
 Tel   : +603-3375 7000

Ini paling penting untuk ke kecemasan. Walaupun kita boleh telefon 999. 

Lebih baik simpan no hospital kerajaan terdekat

Nak panggil ambulans pun senang kan

Lebih baik bersiap sedia


2. Balai Polis (PDRM Selangor) - Klang Selatan  

a. Jalan Gedung Raja Abdullah, Kawasan 1, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
+60 3-3376 2222

Ini pun penting untuk hal hal kecemasan, mana tahu ada kecurian & hal hal berkaitan keselamatan

yang terjadi di kawasan rumah & juga kawasan kejiranan

Kita dah standby siap siap

Nak cari diinternet memang boleh. Tapi kalau dah kalut. Kadang kadang kita jadi buntu

Ini penting letak siap siap

Dan just in case. Balai ni dekat sikit dengan rumah mama

Balai Polis Bukit Raja  
 1, Jalan Inang 5, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor, Malaysia

+60 3-3345 2222


3. No telefon bomba & penyelamat

a. Sungai Pinang Fire and Rescue Station  
Batu 1 1/2,, Jalan Kapar, 41400 Klang, Selangor, Malaysia

Phone: +60 3-3342 4444

Yang ni pun penting, untuk kejadian kemalangan & juga untuk kebakaran

Selain di sungai pinang (dekat dengan rumah)

Dan balai sungai pinang memang lebih besar dan lengkap

Di Klang ada banyak balai bomba

Balai di sebelah balai polis tepi sungai tu pula

b. Kota Raja Fire and Rescue Station
Jalan Gedung Raja Abdullah, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor, Malaysia

+60 3-3371 4444

Hmm

Apa lagi yang penting ya


4. Hal hal kecemasan yang lain

Polis & Ambulan  999
Kebakaran994
Pertahanan Awam 991
Daripada Telefon Bimbit 112
TNB 15454
Telekom (kerosakan) 100
Operator - Domestic 101
Permintaan No Telefon 103
Perkhidmatan Telegram  100
Operator - Antarabangsa 101

5. Talian Helpline

1 Stop Crisis Center 03 2615 3333
AWAM 03 7877 4221
Befrienders 03 7956 8144
Buddies of Ipoh 05 546 7633
HAWA 03 2693 0095
Talidera 1 800 88 3040
WAO 03 7956 3488
ISPs
Celcom.net 019 300 0900
Jaring03 8996 5000
Maxis Net 1 300 82 1512
Timenet03 2710 6200

TMnet03 8318 8027

Yang ini untuk satu Malaysia boleh pakai. 


6. Pengedar Shaklee Klang

Maznee Azmi
Shaklee Klang
+019-2653791
Lot 1294 telok kapas,
Kampung rantau panjang
42100 Klang


Mama siap letak peta lagi, Hehe. Canggih sekarang ni. 




Yang ni tak delah kecemasan mana pun. Mama letak untuk kemudahan sendiri saja

Nanti vitamin dah habis, cari no telefon pulak tak jumpa. Nak cari ejen baru

Entah boleh percaya ke tak kan

Mama selesa dengan orang yang dah biasa. Cubalah orang Klang try whatsap / sms Maznee kalau nak COD vitamin Shaklee area Klang. Insyaallah bagus

Personal preferences saje. Hehe


7. Kontraktor bina rumah banglo Klang

Yang ini pun personal preference kami suami isteri. Dah survey sana sini

Satu hari nanti nak kontraktor ni buat

No ni pun dapat dari suami, kawan dia sejak zaman belajar daj buat rumah

Orang belah Klang ni pun sana sini rekemen servis dia

Harga boleh lah. Tak mahal & tak murah.

Yang pasti setelah susah payah kami survey harga & kontraktor bina rumah banglo dalam pos yang ini. Kawan suami ni ok

Beliau pun tak senang senang nak terima orang, sebab jadual dah penuh. 

Dan nak elak pelanggan bermasalah, hanya terima pelanggan yang dah di rekemen oleh bekas pelanggan

Jadi kalau nak cuba tanya harga & maklumat buat rumah atas tanah sendiri. Boleh lah cuba. Cakap Fairul yang bagi nombor (Nanti senang nak cerita)

Nasa
+012-6327377
Kontraktor banglo

Hmm

Apa lagi no penting kat Klang ni ya

Kalau nak letak no restoran makanan segera macam tak patut pula kan

Diorang tu bukan bayar kita untuk kos pemasaran ke apa

Hmmm

Insyaallah, kalau ada lagi yang penting mama akan tambah lagi kemudian hari

Semoga bermanfaat ya

Assalamualaikum

Comments

  1. Memang elok sediakan payung sebelum hujan

    Rasanya Mama tertinggal no tadika kot

    Mana tahu handphone hilang, nak cari susah di internet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok simpan kan. Betul juga tu.

      No tadika kan

      Delete
  2. memang kena simpan siap2x ni.. senang kalau kecemasan terus dial.. takdelah nak google dulu cari no kecemasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kan tuan

      masa kecemasan kadang kadang otak kita blur dan blank

      lupa semua benda

      Delete
  3. kita mudah lalai kerana sibuk melakukan kerja terlalu mengejar dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalah seharian ada kajian mengatakan kita buat 35,000 keputusan secara purata

      Banyak tu

      Jadi kita kena sediakan payung sebelum hujan

      Delete
  4. Bagus buat list macam ni

    Sesak sesak ada tempat nak rujuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni ibu zaid boleh buat di blog sendiri

      dah macam buku kecemasan pula kan

      Bagus ada blog ni

      Delete
  5. bagus simpan no ni.. sebab masalah tu kita tak tahu bila nak datang..kalau macam ada msalah kecemasan bole trus kol no ni... terbaik infonya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih singgah blog mama ni tuan

      semoga bermanfaat

      Delete

Post a Comment