Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2020

Pencuci Muka Terbaik [9 Jenama Untuk kulit Berminyak & Berjerawat]

Susahnya nak cari pencuci muka yang sesuai! Entah mana silapnya. Makin cuci makin teruk jadinya. Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan.  Jadi, hari ini Mama akan kongsikan tips memilih facial cleanser / pencuci muka terbaik. Artikel ini terbahagi kepada bahagian berikut [KLIK untuk terus ke bahagian tersebut] Pencuci muka terbaik di Malaysia 1. Pencuci muka Safi 2. Pencuci muka Himalaya 3. Pencuci muka Cetaphil 4. Pencuci muka Nivea 5. Pencuci muka Garnier 6. Pencuci muka Anugerah 7. Pencuci muka lelaki 8. Pencuci muka T3 9. Pencuci muka Simple BONUS 1 - Penting untuk menggunakan pembersih muka yang betul? BONUS 2 - Tersalah pilih pencuci muka akan menyebabkan masalah jerawat? BONUS 3 - Cara memilih pembersih muka yang sesuai dengan jenis kulit kita? BONUS 4 - Jenis kulit & pencuci muka yang sesuai! BONUS 5 - Adakah kita memerlukan lebih daripada satu jenis pencuci muka untuk kegunaan harian? Pencuci muka terbaik di Malaysia. Ini 15 jenama pencuci mu

Krim Malam Terbaik [6 Jenama Night Cream Untuk Kulit Cantik]

Kenapalah aku tak pakai krim malam dari dulu. Usia baru 30, tapi dah banyak kedut! Mesti kita tak nak menyesal di kemudian hari sebab tak pakai cream malam kan? Krim malam ialah skincare terbaik untuk dapat kulit cantik semasa kita tidur di malam hari. Baca artikel ini sungguh sungguh untuk elak salah beli! Artikel ini terbahagi kepada bahagian berikut [KLIK untuk terus ke bahagian tersebut] 6 Jenama night cream terbaik di pasaran. 1. Himalaya - Revitalizing night cream. 2. Olay - Regenerist micro-sculpting night cream 3. Neutrogena - Fine Fairness Overnight Brightening Cream 4. Loreal - White Perfect Night Cream 5. Safi - Rania gold moisturizing night cream 6. Eucerin - Hyaluron Filler Night Cream BONUS 1 - Cara memilih krim malam yang sesuai dengan jenis kulit BONUS 2 - Mana tempat terbaik nak beli night cream? BONUS 3 - Apakah itu krim malam? BONUS 4 - Jenis krim malam yang sesuai dengan kulit. BONUS 5 - Cara menggunakan krim malam 6 Jenama night cream terbaik di pasaran

10 Pencuci Muka Terbaik di Watson 2020! Cuci sungguh sungguh

Memang banyak cleanser di Watson. Tapi.. Mana satu paling bagus untuk muka kita? Memang banyak kajian dilakukan saintis tentang manfaat cleanser pada kulit muka, seperti dikongsikan NCBI .  Dalam artikel ini Mama nak kongsi kepada pembaca semua, pencuci muka TOP 10 di Watson  dari info yang diperolehi sendiri di laman rasmi Watson . Anda nak beli cleanser muka di Watson yang paling bagus? Skin care terbaik untuk buang kotoran di kulit. Tak perlu rawatan kulit muka di klinik pakar kulit pun. Baca sungguh sungguh artikel ini untuk jawapannya! TOP 10 Pencuci Muka di Watson yang paling laris! Kita mulakan senarai ini dari kedudukan no 10.  Mesti ramai tak sabar nak tahu brand pencuci muka apa paling laku di Watson? Jawapannya ialah. 10. Eucerin Dermato Clean Refreshing Cleansing Gel 200ml Pencuci muka jenis gel dari Eucerin. Membersih muka tanpa buih. Harga pencuci muka Eucerin RM47.16. Skin care terbaik low ph jenis jel (tanpa buih).

8 Pencuci muka terbaik untuk kulit sensitif! Wajah tak pedih & sakit lagi.

Susahnya nak jumpa pencuci muka yang serasi. Salah pakai, habis merah merah muka ni! Kulit semua unik, dan ada antara kita mempunyai kulit sensitif. Memang susah nak jaga kulit jenis ini. Tak boleh pakai pencuci muka sembarangan.

Ini 18 pencuci muka safi untuk kulit cantik! Cuci sungguh-sungguh

Hari ini Mama nak buat review tentang  pencuci muka  Safi yang terdapat di pasaran. Selalunya Mama akan lihat pencuci muka di farmasi seperti Watson & Guardian untuk bandingkan harga. Safi memang ada mengeluarkan banyak jenis pencuci muka untuk pelbagai kegunaan di  rumah . Kebanyakannya khas untuk wanita macam kita. Dan ada juga pencuci muka safi untuk lelaki (Walaupun tak banyak) Di bawah ini Mama senaraikan pencuci muka safi yang boleh di  beli  & kegunaannya.

10 Pencuci Muka Terbaik untuk Kulit Kering kusam bersinar semula!

Susahnya nak pilih pencuci muka. Makin di cuci, makin teruk jadinya! Mungkin ada dari kita mempunyai masalah diatas. Sudah banyak kali tukar jenama pencuci muka, tapi kulit masih kelihatan lesu tak bermaya. Jangan risau, hari ini Mama akan kongsikan pencuci muka khusus untuk kulit jenis kering. Baca sungguh sungguh artikel ini untuk memilih cleanser terbaik! Skincare paling bagus untuk lembapkan kulit. Pencuci muka untuk kulit kering kusam kembali lembap & bercahaya! Semua produk cleanser ini boleh di dapati di pasaran Malaysia. Tak perlu susah susah nak kirim kawan yang pergi oversea.

8 Pelembap muka terbaik untuk kulit gebu. Sapu sungguh sungguh

Wah, cantiknya kulit wanita korea. Nampak halus dan flawless. Bersinar lagi tu. Semua orang mahukan kulit yang cantik dari dalam. Nampak lembap dan tak kering kusam. Tapi, macam mana nak dapat kulit macam ni. Penggunaan pelembap muka, skincare terbaik akan membantu semua ini. 8 Jenama pelembap muka terbaik di pasaran Malaysia. Kita mulakan dengan jenama yang tak asing lagi.

4 Pencuci muka Cetaphil untuk kulit cantik! Cuci sungguh sungguh

Memang banyak cleanser muka Cetaphil ada di jual. Tapi.. Mana yang paling sesuai untuk kita? Macam mana nak tahu produk tu bagus? Senang saja. Kalau ia dah lama berada di pasaran, & bahan yang digunakan tidak pernah berubah. Ini tanda produk ni baguskan. Ada ke pencuci muka yang memenuhi ciri ciri di atas ni? Memang ada. Pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser memang menjadi pilihan ramai. Sesuai untuk kulit lelaki & wanita. Jika anda mencari pencuci muka lelaki , ada artikel khas khusus untuk anda. Kalau tidak, takkanlah boleh menang sampai 41 anugerah dalam bidang kecantikan kulit sejak ia dilancarkan. (Baca lebih lanjut tentang pencuci muka terbaik di Malaysia! ) Jadi, hari ini Mama akan kongsi serba sedikit review tentang produk kulit lagenda ini diilhamkan dari kajian jurnal di NCBI  tentang kesan penggunaan cleanser pada kulit muka & info dari laman rasmi Cetaphil . Semoga bermanfaat.

7 Toner muka terbaik 2019! Jenama paling bagus di drugstore

Anda pening kepala nak beli toner muka? Teruskan baca hingga habis untuk jawapannya! 7 Toner muka terbaik di pasaran untuk kulit yang halus selembut sutera! Terdapat banyak brand toner terbaik di Malaysia. Mama kongsikan beberapa toner muka untuk kulit berminyak, jerawat, kering bagi lelaki & perempuan. Tak perlu dapatkan rawatan kulit muka dari klinik pakar kulit pun & habiskan duit untuk skincare yang mahal .

6 Krim Malam Terbaik di Watson Drugstore 2020

Banyaknya krim malam di watson, Tak tahu nak pilih yang mana! Kebetulan krim malam Mama dah habis, buat survey di internet. Mama selalu beli di Watson saja sebab senang. Lagipun dah jadi ahli kan. Di bawah ni, Mama kongsikan Night cream best seller di Watsons semasa buat tinjauan harga ni. (9 Julai 2018) Mama perhatikan list ni berubah setiap hari.

5+ Pelembab wajah untuk kulit kering! Moisturizer mana yang paling bagus?

Moisturizer terbaik Keadaan kulit kita yang kering dan kusam memang membimbangkan. Hati tu dah teringin sangat nak beli pelembap muka yang sesuai. Bacaan menarik ~ Pelembap muka terbaik! Macam mana nak pilih? Hari ini Mama nak kongsikan pelembap untuk kulit kering yang paling bagus. Dan juga mesra bajet. Selamat mencuba.

Pencuci Muka Safi Anti Jerawat dengan khasiat Habbatus Sauda & Gamat!

Cleanser Safi yang mana paling bagus untuk jerawat? Risau pulak salah beli! Di bawah ini Mama berikan gambar pencuci muka anti jerawat dari Safi. Bahan yang di gunakan di dalam cleanser ini membantu kita mengawal masalah jerawat.

3 Night cream untuk kulit kering yang paling bagus.

Kenapa agaknya kulit aku kusam. Tak bermaya. Cepat gatal pulak tu! Inilah antara kesusahan yang di hadapi jika kita mempunyai kulit kering. Jika kita mempunyai kulit jenis ini, penggunaan krim malam memang sangat berbaloi. Ini kerana krim malam akan menyediakan kelembapan tambahan yang di perlukan kulit. Ia juga akan mengurangkan merah merah pada kulit, dan membolehkan kulit kita memulih dan membaiki semula di malam hari.

4 Krim Malam Himalaya yang terbaik di drugstore Malaysia.

Sebelum ini, Mama ada kongsikan tentang pencuci muka Himalaya. Kali ini tiba giliran krim malam keluaran syarikat yang sama. Krim malam ni ada banyak khasiatnya. Terutama sekali untuk awet muda, lagipun semua ini dilakukan semasa kita tidur.

4 Pencuci muka Garnier untuk kulit kering, berminyak & berjerawat!

Banyaknya pilihan pencuci wajah Garnier! Tapi yang mana paling sesuai untuk kita? J enama pencuci muka garnier memang tidak asing lagi. Selalu kita nampak iklan di tv, kalau model yang pakai memanglah nampak cantik kan. Bagi sebuah syarikat yang dah dibuka dari 1904, jenama ini masih teguh berdiri. Lagi lama dari Himalaya (1930) & Nivea (1911). Sudah tentu produknya berkualiti & di yakini dengan campuran bahan semulajadi. Bagaimana pula dengan pencuci mukanya ?

6 Night cream drugstore yang bagus untuk awet muda!

Banyaknya pilihan night cream di drugstore! Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Sekiranya kita tidur di malam hari tanpa menggunakan krim malam, alangkah ruginya.  Ini adalah kerana banyak manfaat krim malam untuk kulit kita kelihatan cantik & awet muda! Hari ini Mama akan kongsikan night cream drugstore yang bagus dari pelbagai jenama. (Baca lebih lanjut tentang Night cream terbaik di Malaysia! ) Boleh cuba terus selepas baca. Lagipun, mudah saja nak dapatkan produk dalam senarai ini. Beli saja di farmasi / drugstore berhampiran.

5 Pencuci Muka Nivea [TERBARU] Untuk kulit kering berminyak & berjerawat!

Banyak betul cleanser muka Nivea di pasaran. Tapi.. Yang mana paling bagus? Memang banyak jenama pencuci muka di pasaran. Sampai pening nak pilih yang mana. Dari jenama tempatan ( Anugerah , Safi ) ke jenama antarabangsa ( Himalaya , Cetaphil ). Pembersih muka yang baik bukan hanya senang digunakan, ia juga berkesan. Menggunakannya setiap hari akan membantu menghilangkan kotoran, kulit mati dan solekan yang terdapat di kulit kita dengan mudah.

Toner Aiken tea tree oil untuk kulit licin! Sapu sungguh sungguh.

Toner Aiken bagus ke? Ramai juga yang cari toner dari Aiken ni. Sebab bila baca testimoni ramai yang puji. Liang roma makin mengecil kulit kembali berseri. Bacaan menarik ~ Toner terbaik untuk kulit kita! Macam mana nak pilih seperti pakar? Wah hebat sekali. Patutlah ramai yang cari. Hari ini Mama nak kongsi lebih lanjut tentang toner idaman hati.