Posts

Showing posts from November, 2017

Cara merawat kencing manis dari rumah? Panduan dari A sampai Z!

Image
Jika anda sedang risau dengan paras gula yang tinggi, amalkan 8 cara mudah ini untuk merawat kencing manis dari rumah!
Antara perkara yang paling merisaukan hati pesakit kencing manis ialah bila gula naik tinggi sangat. Mana taknya
"Makan dah kawal dah, tapi gula tinggi juga"Betul kan.
Selalunya, bila kita pergi kenduri kendara
Makanan dah banyak atas meja, teringin juga nak rasa kan
Tak kan tak boleh langsung nak rasa. Jawapannya "Memang boleh, TAPI.." Tapi apa?
Tapi ada tips yang kita kena amalkan supaya  "Kencing manis terkawal & gula pun maintain"Mama akan kongsikan
8 tips yang boleh di amalkan pesakit kencing manis dalam kehidupan seharian



Semoga kita boleh dapat manfaat

Bagaimana petua hilangkan kencing manis kembalikan kemanisan hidup!

Image
Awal bulan Nov 2017, Mama dapat whatsap dari puan Sue. Berbunyi begini
"Sue kena kencing manis, Anak dah 5. Tambah hamil 19 minggu ni. Penat sangat. Boleh bagi petua hilangkan kencing manis "

Terharu sebab ada orang baca blog ni

Mama bukan doktor ya.

Mama cuma kongsi pemakanan & amalan kesihatan yang baik untuk kencing manis


"Sue tak pandai nak jaga makan. Asyik lapar aje. Mama kongsilah tips pemakanan nak bagi kenyang lama & badan bertenaga. Terutama untuk ibu yang ada kencing manis ni"
Mama pun bagilah beberapa petua & makanan yang bagus kawal gula

Semua ni ada banyak di internet. Mama ringkaskan saja

Selang 1 minggu, Mama tanya khabar
"Sue macam mana sekarang?"
Alhamdulillah, nampaknya Sue memang amalkan semua tips & petua tu

Hasilnya
"Alhamdulillah, doktor puji bacaan gula darah cantik"

Suka hati mama sebab ada juga yang dapat manfaat dari tips yang diberikan

Niat asal nak berkongsi saja suka suka



Apa tips yang mama berikan pada Sue tu ya?

M…